Kandidatët e mbështetur nga LVV dorëzojnë ankesat në KAS (VIDEO)

Tre kandidatët e mbështetur nga Lëvizja VETËVENDOSJE! në Shqipëri në zgjedhjet e 25 prillit, Boiken Abazi në Qarkun Tiranë, Iliaz Shehu në Qarkun Lezhë dhe Kreshnik Merxhani në Qarkun Gjirokastër, kanë dorëzuar mbrëmjen e të hënës në Komisionin e Ankimimeve dhe Sanksioneve (KAS) në KQZ, kërkesat për shpalljen të pavlefshme të zgjedhjeve në këto tre qarqe si pasojë e shkeljeve të rënda, manipulimit dhe vjedhjes së votës, të evidentuara gjatë procesit.… Lexo më shumë

Rruga jonë është e gjatë e me dallgë, por nuk ka rrugë të shkurtër drejt vetëvendosjes

(Fjala e plotë e kandidatit Boiken Abazi dhe avokates Suela Hasani në konferencën e sotme për shtyp)

Mirëdita dhe faleminderit për pjesëmarrjen tuaj në këtë konferencë.

Dëshiroj së pari të falenderoj nga zemra të gjithë qytetarët që na kanë votuar në Tiranë, Lezhë e Gjirokastër, tre qarqet ku kemi çuar para tre kandidatura të pavarura.Të… Lexo më shumë

Vëzhgim i vjedhjes e i deformimit të votës

Boiken Abazi në Qarkun Tiranë, Iliaz Shehu në Qarkun e Lezhës dhe Kreshnik Merxhani në Qarkun e Gjirokastrës, tre kandidatët e pavarur të mbështetur nga Lëvizja VETËVENDOSJE!, kanë tërhequr sot në orët e para të mëngjesit të gjithë vëzhguesit e tyre të certifikuar nga procesi i monitorimit të numërimit të votave në tre qarqet ku ata garojnë.… Lexo më shumë

Fund vëllavrasjes dhe kriminalizimit të politikës

Fushata zgjedhore nuk duhet të jetë kronikë e zezë. Ngjarja e ndodhur në Elbasan, dhe para saj ajo në Kavajë, janë të dënueshme dhe të gjithë po distancohen prej tyre, mirëpo ato nuk kanë ndodhur të shkëputura prej frymës së përgjithshme të politikës së vjetër që tash e tridhjetë vite mbjell dhunë e hasmëri te shqiptarët.… Lexo më shumë

Të ndalet keqpërdorimi i policisë nga pushteti, të shkarkohet Zef Laskaj!

Kandidatët për deputet në Qarqet Tiranë dhe Lezhë, Boiken Abazi dhe Iliaz Shehu, mbajtën paraditen e sotme një konferencë për media në zyrën e Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Tiranë. Ata reaguan ndaj veprimeve të Policisë së Shtetit gjatë dhe pas protestës së thirrur prej banorëve të fshatit Thirrë ditën e shtunë, të cilës iu bashkuan edhe qytetarë dhe aktivistë të Lëvizjes VETËVENDOSJE!.… Lexo më shumë

Të ndalet zaptimi i lumenjve, të lirohen protestuesit

Sot, banorët e fshatrave Thirrë e Sang të Mirditës mbajtën një protestë qytetare, kundër zaptimit të Lumit të Thirrës prej hidrocentraleve të vogla private, të cilat po shkatërrojnë mjedisin dhe ekosistemet në Shqipëri. Uji i cili prej shekujsh ka qenë e mirë publike e natyrore, që është përdorur për tokat e për bagëtitë, e që sigurisht është baza e jetës për florën e faunën vendore, po mbyllet nëpër tuba nga biznesmenë abuzivë me lejen e pushtetit në Tiranë.… Lexo më shumë