SHUMË ZHURMË PËR (AS)PAK GJË

Nëse Lëvizja VETËVENDOSJE! në Republikën e Kosovës synon një model të ri të qeverisjes, aktivistët që kandidojnë për t’u zgjedhur deputetë në Kuvendin e Shqipërisë po synojnë që të ndërtojnë një opozitë të vendosur, siç ka qenë deri tani Lëvizja në Kuvendin e Kosovës.Lexo më shumë

Punë dhe baste në Irlandë, baste pa punë në shqiptari

Për Shenja.tv , shkruar nga Arbër Zaimi

Gjuha e pafuqisë që përdoret shpesh nga politikanët shqiptarë, e tipit «bashkimit i ka ikur koha» apo «bashkimin e duam, por nuk na lejohet» është gjuhë e dembelisë. Po aq dembeli është edhe gjuha e kërcënimit, kur bashkimin synojnë ta përdorin si tezë me të cilën të shantazhojnë ndërkombëtarët, me formatin «nëse Europa nuk na pranon, do të ndodhë bashkimi».Lexo më shumë

KOSOVË ´17 –´19 –´21 : E TRETA E VËRTETA

Lëvizja Vetëvendosje, në Kosovë, e ka fituar besimin, me qëndrime dhe veprime politike, se mund ta mbajë realisht mbi supe barrën e shpresës për popullin e shtetin. Partitë më të hershme se Vetëvendosja, që dominuan skenën politike kosovare në emër të rolit të tyre në rezistencën paqësore ose luftën e armatosur për pavarësinë e Kosovës, me sjelljet e mëvonshme në pushtet e kanë mbyllur me shumë dështime ciklin e tyre politik normal.Lexo më shumë

ENIS SULSTAROVA: VETËVENDOSJE! – LAJMËTARE E PRANVERËS SHQIPTARE

“Mesazhi kryesor që qeverisja e ardhshme e Kosovës do të jepte në Shqipëri dhe Maqedoni të Veriut është se shqiptarët meritojnë të kenë qeveri të mira dhe politika në shërbim të zhvillimit. Për katër vite nuk pritet të ndodhin mrekullira, por pika të realizueshme janë qeverisje e përgjegjshme dhe llogaridhënëse, largime nga administrata të të paaftëve dhe të korruptuarve, më shumë vëmendje për prodhuesit e mesëm e të vegjël, mbrojtje të interesave shtetërore e kombëtare dhe bashkëpunim brendashqiptar.Lexo më shumë

VETËVENDOSJA e fillon me Lezhën, dhe e gjen kandidatin në zemër të saj

Lezhanews.com

Quajeni ILI. Me të njëjtin emër që familjarët, të afërmit, shokët e fëmijërisë në Shehër, shoqëria te Hydajeti janë mësuar tashmë ta thërrasin Z. Iliaz Shehu.

Ky djalë, të cilin VETËVENDOSJA e prezantoi me plot krenari një ditë mëparë, është djali tipik lezhjan i cili, përpjekjet dhe sakrificat e prindërve për ta shkolluar, i lartësoi duke u specializuar në Universitetin e Sorbonës, një prej instituteve akademike më prestigjioze të Evropës dhe Botës, prej të cilit kanë dalë as më pak e as më shumë por plot 33 çmime Nobel.… Lexo më shumë

Rreziqet e shqiptarëve

Enis Sulstarova

(botuar në revistën Shenja, janar 2021)

Teksti i shpalljes së pavarësisë më 28 Nëntor 1912 ndoshta është më i shkurtri syresh në botë, vetëm një fjali: “Pas fjalëvet që tha z. Kryetar Ismail Kemal beu, me të cilat tregoi rrezikun e math në të cilin ndodhet sot Shqipëria, të gjithë delegatët me një zâ venduan që Shqipëria më sot të bâhet në vehte, e lirë e e mosvarme”.… Lexo më shumë

VV Albania: Tirana approvi una risoluzione per condannare il genocidio serbo in Kosovo

di Boiken Sinaj / Albanianews.it

A rispolverarla ci ha pensato il presidente serbo Aleksandar Vucic che, facendo riferimento alla frozen war di Nagorno Karabakh, ha voluto rimarcare al termine di un incontro avvenuto a metà novembre con ambasciatori del ​quint Italia, Stati Uniti, Francia, Regno Unito, Germania – la prontezza della Serbia a consolidare il proprio apparato militare – quasi a voler ostentare l’appeasement ormai evidente che la comunità internazionale sta attuando nei confronti di Belgrado.Il… Lexo më shumë

UDHËKRYQI GJEOPOLITIK MAQEDONAS DHE SHQIPTARËT

Arbër ZAIMI

Republika e Maqedonisë së Veriut, gjeografikisht, është një udhëkryq i Ballkanit. Nëse do të konsideronim projektet moderne infrastrukturore të planifikuara në kontinentin europian, në RMV, në Shkup ose Kumanovë do të duhej të kryqëzoheshin dy nga korridoret e mëdha pan-europiane: Korridori 8 (Brindisi – Durrës – Varna), dhe Korridori 10 (Selanik – Beograd).… Lexo më shumë