Rama po aq i vlefshëm sa Thaçi për Kosovën (10 pika mbi samitin Brdo-Brijuni)

Lapsi.al/ Çfarë na mësoi samiti i Brdo-Brijunit? Nga emri i vet nuk i mëson shumë shqiptarëve. Por nga periferia e tij na mëson shumëçka. Dhjetë pikat në vijim janë konkluzat që mund t’i nxjerr çdo shqiptar i sinqertë nga ky takim:

  1. Treshja Vuçiç-Thaçi-Rama takuan në Berlin dyshen Merkel-Macron, ndërsa në Tiranë takuan dyshen Mogherini-Dodik, të madhen pro-ruse të Evropës dhe të voglin pro-rus të “Republikës Srpska”.
Lexo më shumë

VDEKJA E KOLONISË?

Lëvizja Vetëvendosje! e vuri në përdorim paradigmën e shkolonizimit edhe për ta kundërshtuar regjimin e UNMIK-ut dhe për t’ia bjerë atij legjitimitetin. Në ligjërimin e Lëvizjes Vetëvendosje! UNMIK-u kritikohej si një aparat kolonial, që i imponohet nga jashtë dhe nga sipër një popullate

Shkruan: Enis SULSTAROVA, Tiranë

Studiuesit dhe veprimtarët politikë shqiptarë në ish-Jugosllavi, posaçërisht në Kosovë, kanë përdorur qasjen shkolonizuese për të kërkuar statusin republikan ose pavarësinë e plotë për Kosovën e trevat e tjera shqiptare në ish-Jugosllavi ose bashkimin e tyre me Shqipërinë.… Lexo më shumë